Benvinguda

Hola, soc la Mercè , aquest es el meu blog, que també és el vostre

Benvinguts a tothom que vulgui visitar aquest Blog.
Amb ell compartirem i aprendren l'Assignatura de
INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ.

Salutacions i Bon viatge!
Mercè

No ploris per no veure el sol,perquè les llàgrimes no et deixaran veure les estrelles.




Webcam i temps

viernes, 19 de septiembre de 2008

1. INICI

Em fa molta il.lusió fer aquesta assignatura.El tema de la diversitat i la multiculturalitat sempre m'ha interessat molt, ja que l'hauríem d'entendre com una situació enriquidora, donat que qualsevol cultura pot aportar a les altres coses bones. Segons Levi-Straus, l'existència de les cultures, s'enten des de el punt de vista de l'acceptació de l'existència d'un ampli ventall cultural. A més interacció, més riquesa cultural. La multiculturalitat i el multiculturalisme, desperten en tots nosaltres tan el fanatisme com la toleràcia i de nosaltres depèn cap on es tombi la balança.

La diversitat cultural s'ha d'entendre sota la paraula respecte. Respecte a la resta de cultures que encara que difereixin de la nostra ens aporten idees i ens obren al món.Hem de ser tolerants amb nosaltres mateixos i acceptar-nos tal i com som, amb els múltiples elements que ens identifiquen i així serem capaços d'acceptar els altres.

Cal que ens adonem de la part positiva d'aquesta nova realitat sociològica i cultural, on la multiculturalitat i la convivència entre races i cultures i el plurilingüisme, no és una anomalia, sino una caracteristica que ens enriquirà com a persones humanes i tolerants. Tots en sortirem beneficiats i enriquits. Des de les escoles , el treball pot ser molt enriquidor. Fomentant activitats multiculturals per tal de que es coneguin les costums i tradicions dels diferents paisos d’origen dels alumnes. La diversitat cultural s'ha d'entendre com una situació enriquidora, qualsevol cultura pot aportar a les altres coses bones. D’aquesta manera tothom es sentiria integrat . Però aquesta integració, s’ha de veure junt amb d'altres paraules, ...acceptació ,tolerància,i igualtat .
La integració arrenca de la pròpia identitat, i no en contra d’ella

No hay comentarios: